Как да деактивирам синхронизацията между два iPhone, iPad контакта

Потребителите на продукти Apple, които имат множество притурки, се интересуват от това как да изключат синхронизирането на iPhone. От една страна, може да изглежда удобно да се свърже с един запис и пълната идентичност на устройствата. Но можете да разгледате ситуацията по различен начин. Пълното копиране на обаждания, контакти, съобщения, снимки и други неща може да доведе до изтичане на лични данни и поверителна информация, така че нека разберем как да изключим синхронизацията между iPhone.

Как да изключите синхронизацията iPhone: между два iPhone, iPad контакта

Методи за изключване

Ако два iPhone се считат за сдвоени устройства, тогава можете да използвате един от предложените методи:

  • използвайте различни акаунти Apple ID;
  • конфигуриране на настройките за синхронизиране.
как да изключите синхронизирането на iPhone

Нека опишем всеки от тях по-подробно.

Използване на различни Apple идентификатори

Ако не използвате втория смартфон, изберете тази опция. Разумно е да използвате един Apple ID само когато и двете устройства принадлежат само на вас. В този случай можете да деактивирате синхронизацията на iPhone, както следва:

  1. създайте нов Apple ID;
  2. нулирайте телефона си до фабричните настройки и прекратете връзката със съществуващия акаунт;
  3. след пълно нулиране, обвържете нов ID.
как да изключите синхронизирането между iPhone

По този начин двата телефона ще работят отделно.

Настройки

интересни 6,1-инчови iPhone 12 и iPhone 12 Професионалисти, които първо се изпращат Apple готови за стартиране на производството iPhone 12

Ако искате да използвате един акаунт за две устройства, ще трябва да завършите настройката. Прави се по следния начин:

  1. отидете в акаунта си в настройките на телефона;
  2. отворете раздела „iCloud“;
  3. деактивирайте функцията „iCloud Drive“.
деактивирайте синхронизирането между iPhone и iPad

Също така, ако е необходимо, изключете следните функции.

  • 'Не пипай'. Позволява ви да продължите да работите на различни устройства. Той се намира в раздела „Общи“ в настройките.
деактивирайте синхронизирането на контакти на iphone -
  • „FaceTime“. Деактивира входящите повиквания към втората притурка. Намира се на главната страница в настройките.
как да изключите синхронизирането на iPhone с iPad
  • „Съобщения и телефон“. Тази опция също трябва да бъде деактивирана, за да не се получават обаждания и sms на устройството.
как да изключите синхронизирането на iPhone -

По същия начин можете да изключите синхронизирането на контакти на iPhone.

Изключете синхронизацията между iPhone и iPad

За разлика от два телефона, синхронизирането между смартфон и таблет се извършва безжично чрез iTunes. Има два начина за деактивиране на режима.

  • Чрез iTunes клиента на вашия компютър.
  • Като изключите синхронизирането на iPad.
как да изключите синхронизацията на iPhone с iPad

В първия случай можете да деактивирате синхронизацията между iPhone и iPad, както следва:

  1. отидете в iTunes;
  2. отидете на „Настройки“;
  3. след това щракнете върху „Преглед“, където трябва да изберете устройство;
  4. отворете 'Функции iPad';
  5. премахнете отметката от реда „Синхронизиране на устройство с iTunes“.
как да изключите синхронизирането между два iPhone

Във втория се прави по различен начин:

  1. отворете „Настройки“ до iPad;
  2. отидете на вашия акаунт Apple ID;
  3. отидете в настройките на iCloud и iTunes, изключете функцията.
как да деактивирам синхронизирането на снимки на iPhone

След това телефонът няма да бъде сдвоен с таблета, докато тази функция не бъде активирана. Също така, за някои потребители ще бъде полезно да знаят как да синхронизират контакти iPhone.

Rate article
Мобилни телефони - новини, рецензии и лайфхакове.
Add a comment