Как да изтриете историята в Safari на iOS

Как да изтриете историята в Safari на iOS Браузърът Safari автоматично запазва историята ви на сърфиране и търсене. Тази информация обаче заема място в паметта на мобилно устройство или компютър. Освен това теглото на списанието може лесно да достигне няколкостотин мегабайта. В тази статия ще ви покажем как да изчистите дневника на историята в Safari на различни платформи, както и как да предотвратите запазването на дневника на историята. Струва си да се отбележи, че в зависимост от платформата (iOS или OS X), съдържанието на дневника е малко по-различно. Например на мобилно устройство тя включва: – Преглеждани уеб страници. – Списък на отворените уеб страници в хронологичен ред. – Списък на често посещаваните сайтове. – бисквитка. – Заявки за търсене. – Сайтове, добавени към „Бързо търсене в сайта“. – Сайтове, които искат разрешение за проследяване местоположението на потребителя. На OS X този списък се допълва от още няколко елемента, сред които има: – Сайтове, които искат разрешение за изпращане на известия. – Сайтове със съдържание, стартирани с Power Saver. – Отговори на заявки за сайтове, на които трябва да бъде разрешено да използват WebGL. За да изчистите историята на историята в Safari на iPhone, iPad и iPod touch: 1. Отворете Настройки. 2. Отидете в раздела Safari. Как да изтриете историята в Safari на iOSКак да изтриете историята в Safari на iOS 3. Изберете елемента „Изчистване на историята и данните за сайта“. 4. Потвърдете изчистването на дневника, като кликнете върху бутона „Изчистване на историята и данните“. Как да изтриете историята в Safari на iOSКак да изтриете историята в Safari на iOS Това ще изчисти стандартния дневник на браузъра на iOS. За да изчистят историята на Safari на Mac, потребителите трябва да направят няколко различни неща: 1. Отворете браузъра Safari. 2. Отворете менюто „История“ в лентата с менюта. 3. Изберете елемента „Изчистване на историята“. Как да изтриете историята в Safari на iOS 4. В нов прозорец изберете елемента „цяла история“ от падащия списък. 5. Щракнете върху бутона „Изчистване на дневника“. Друг начин да забравите за списанието в Safari е функцията, наречена Private Access. След като го активира, браузърът спира да помни историята на сърфиране, заявките за търсене и автоматично попълване на информация. За да активирате „Частен достъп“ на iOS: 1. Отворете браузъра Safari. 2. Щракнете върху най-дясната икона в долната част на екрана. Как да изтриете историята в Safari на iOSКак да изтриете историята в Safari на iOS 3. Натиснете бутона „Частен достъп“. След това можете да отворите нов раздел и да сърфирате в мрежата. Трябва да се отбележи, че когато активирате „Частен достъп“, интерфейсът на мобилния браузър променя цвета си и става черен. За да излязат от „Частен достъп“, потребителите просто трябва да направят същите манипулации. OS X също има режим “частен”. Достатъчно лесно е да го активирате. За да направите това, отидете в менюто „Файл“ в менюто на лентата и изберете елемента „Нов частен прозорец“, или използвайте „горещите“ клавиши – Shift + Command + N.

Rate article
Мобилни телефони - новини, рецензии и лайфхакове.
Add a comment